Živá konzerva

Milostná povídka napsaná při balancování na samém vrcholu Maslowovy pyramidy. Aby mohly vystoupit vyšší potřeby, musí být uspokojeny potřeby nižší. Pokud tedy nejsou určité potřeby dostatečně naplněny, nelze postoupit dále ….

Z nich všech byla nejpříjemnější. A nejmilejší. Milá milenka. Pokaždé, když se rozhodl ji navštívit, ho přivítala s otevřenou náručí. Z těch všech jen ona nic nežádala a brala ho se vším všudy, bez nesmyslných požadavků a vymáhání ještě nesmyslnějších slibů. „Jak stojí a leží“, jak se trefně píše v inzerátech, i když inzerátech poněkud jiného typu, než díky kterému se seznámili. I když častěji ho brala se vším všudy, když ležel, přirozeně. Ta vášeň. A ty lichotky.

„Takovej chlap. Nejraději bych tě láskou snědla.“ Ne, že by dal na komplimenty, byl přece chlap, přesně jak říkala, ale každopádně mu nebylo nepříjemné, když ho obdivně hladila po mužně široké hrudi, a předla jako kočka. „Vždycky jsem měla štíhlé kluky, ale ty jsi opravdový Muž.“ Přesunula heboučké prstíky z hrudníku na jeho podobně mužně klenutý pupek, z něhož právě udělala přednost, a pak ještě níž, kde už slov nebylo třeba.

Ty ostatní pořád něco vyžadovaly – kafíčka, lásku, cetky z různých pestrobarevných materiálů, přísliby zářivé budoucnosti, nové střevíčky, uznání, rudé růže, opravy v koupelně, půlnoční vášnivá vyznání, eurovíkendy, vyčištění bazénu, doprovod na svatbu, dortíky, bouřlivé orgasmy, montáže polotovarů z Ikey, značkovou kabelku, potvrzení vlastní důležitosti, dovolenou u moře, ranní sexík, doplnění motorového oleje nebo jiných provozních kapalin, peníze, nehynoucí oddanost….. mohl by pokračovat donekonečna.

Nakonec to přišlo se stejnou nevyhnutelností, se kterou nakonec vždycky přijde déšť. Nebo ekonomická krize. Nebo válka. A bylo jedno, jestli formou šišlání, zavrnění nebo rozkazu, jakmile se ozvalo „potřebovala bych“, mohl bys?“ nebo „měl bys!“, zvedl se a odešel. A pro příště si našel nějakou jinou. To byla výhoda internetu.

Anebo se vrátil k nějaké, co už znal. Jako třeba k ní. Tedy znal, jak se to vezme. Věděl, že si lakuje nehty i na nohách, že má odrůstajícího syna (“Co malej začal růst, nejí nic jiného než řízky, ale po kilech“, uteklo jí jednou) a jakou barvu spodního prádla preferuje (černou nebo fialovou), a to bylo tak všechno. A i tak to bylo o jednu informaci víc, než chtěl a potřeboval.

Ale alespoň se s ní dalo mluvit. Ne žvanit nesmysly, ale vést dialog, opravdu mluvit. Euroamerickou kulturou už pátým rokem otřásala jedna katastrofa za druhou, začalo to restrikcemi skoro na všechno pod záminkou celosvětové pandemie, pak přišla válka s Ruskem následovaná embargem na energie, potom vypukla opravdová pandemie a nakonec nevyhnutelná ekonomická krize hluboká tak, že přestože do ní padali již roky, její dno bylo stále v nedohlednu, ale oni dva zalezlí pod teplou peřinou neřešili ani zásady desinfekce ani drahotu ani stále reálnější hrozbu jaderné války, ale úlevně se bavili o neobyčejně obyčejných věcech. Dnes se například dohadovali o Maslowově pyramidě potřeb. On tvrdil, že na úplném vrcholku je láska a ona, že je tam seberealizace. Po chvíli handrkování se koukla na Wiki a prohlásila, že už ji to nebaví. Odstrčil její stále hravé prstíky, nahlédl jí přes rameno a zjistil, že pravdu měla ona.

„Nechápu to.“ Zahučel nespokojený se svou porážkou „Když něco vytvoříš, tak už to zůstane navždy, ale co zůstane po lásce?“

„No, mně třeba po posledním příteli zůstala taška oblečení a plný mrazák masa.“

„To mám tedy štěstí, že si u tebe nenechávám žádné věci.“

„Ani ne, věci jsou mi k ničemu.“ Zasmála se na něj již přes ústí revolveru, který vytáhla z bůh ví kterého polštářku. „Zato řízků sní teď malej spousty. A máš vůbec ponětí, kolik v dnešní době stojí maso?“

Autor: Zuzana Rampichová | neděle 4.9.2022 22:00 | karma článku: 8,27 | přečteno: 321x
  • Další články autora

Zuzana Rampichová

Labuť a lovec odhalují mýtická tajemství pravěku

Jiří Březina, jinak autor výborných současných detektivek, se opásal lukem, pomazal blátem a v rákosových sandálech se vypravil objevovat tajemství magického světa soumraku neolitu.

22.4.2024 v 22:12 | Karma: 4,45 | Přečteno: 119x | Diskuse| Kultura

Zuzana Rampichová

Vlčí dispečink

Populace vlků na Šumavě nyní čítá podle odhadů zoologů 36 zvířat. Povídka o možnostech regulované ochrany hospodářských zvířat v našem největším národním parku.

31.3.2024 v 12:59 | Karma: 12,20 | Přečteno: 314x | Diskuse| Poezie a próza

Zuzana Rampichová

Poslední zastávka Dešenice

Povídka o tom, jak daleko vás na čundru může dovést špatné rozhodnutí... anebo vlak, i když má poslední zastávku v Železné Rudě.

25.2.2024 v 11:02 | Karma: 10,58 | Přečteno: 297x | Diskuse| Poezie a próza

Zuzana Rampichová

O /ne/lásce /k/ robotů/m/

Patnáctý román básníka perverze Iana McEwana je o smutku a beznaději otevřených systémů lidských životů, které zdevastuje mravní zákon, aplikovaný uzavřeným systémem umělé inteligence androidního robota.

18.1.2024 v 16:19 | Karma: 6,98 | Přečteno: 137x | Diskuse| Kultura

Zuzana Rampichová

Nejen František Kotleta naděluje Vánoce v Sudetech

Pokud hledáte dárky pod stromeček mezi českými detektivními thrillery, můžete letos navštívit zapomenuté a drsné pohraničí jak východního „Sudetenlandu“ Františka Kotlety, tak západního „Sudeathlandu“ Kamila Pešťáka.

17.12.2023 v 15:25 | Karma: 6,71 | Přečteno: 228x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Počasí v Česku ovlivní saharský prach, vytvoří oblačnost. Stoupá i riziko požárů

28. dubna 2024  7:47,  aktualizováno  10:32

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Na Pardubicku narazil řidič do patníku, značky i stromu. Nehodu nepřežil

28. dubna 2024  10:13

V noci na neděli zahynul u Sezemic na Pardubicku pětatřicetiletý řidič. Havaroval se svým vozem BMW...

Jsem dospělý muž, který kandiduje proti dítěti, utahoval si Biden z Trumpa

28. dubna 2024  10:09

Americký prezident Joe Biden na sobotní večeři pořádané sdružením zpravodajů v Bílém domě vtipkoval...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 50
  • Celková karma 9,08
  • Průměrná čtenost 690x
V povídkách se snažím o pointy, co mi síly stačí, a pevně doufám, že se mi podaří alespoň někoho z vás zaujmout či pobavit... příběhy zveřejněné (nejen) na tomto blogu vyšly ve sbírkách Bodycaching a jiná hledání a Láska za časů covidu a jiné horory.

Kontakt: zuzana.rampichova@centrum.cz

 

 

Seznam rubrik